Skistave

Adrenalinen pumper, og man kan ikke vente med at komme ud på pisten. Det er dog altafgørende for en succesfuld skiferie, at du har det rette udstyr til rådighed, som støtter dig og dit skiløb. Alt afhængig af ens niveau og behov så er det forskelligt hvilken størrelse skistave, der vil gøre den markante forskel for dig. Dine skistave er dog med til at skabe balance og rytme, som du ikke vil være foruden.

Stöckli Carbon stave

Se mere her…

Elan Explore Black Poles

Se mere her…

Elan Explore White Poles

Se mere her…

Elan Explore Silver Poles

Se mere her…

Timing er alting

Nogle fravælger at anvende skistave. Det er dog til stor hjælp for ens bevægelsesmønster og ikke mindst balance. Afhængig af niveau og ens eget skiløb, så vil der være skistave, der er mere anvendelige end andre. Her er ens eget bevægelsesmønster og timing essentielle for at få mest muligt ud af sine skistave i praksis. Skistavenes vigtigste funktion er balance. Ens håndled og stav vil konstant arbejde sammen for at skabe stabilitet og balance. Derfor er ens skistave også brugbare, når de ikke er i sneen.

Guide til skistave

For at få mest muligt ud af brugen af skistave, så er det vigtigt, at de har den helt rigtige længde. Det er uafhængigt af, om man kører i parker, off pist eller langrend, så vil skistave være med til at forbedre ens køreevne og skiløb. Den bedste måde at finde den rigtige længde til ens nye skistøvle er som følgende:

  • Stil dig oprejst på et fladt underlag
  • Hold dine arme ind til kroppen
  • Bøj albuerne i en 90 graders vinkel
  • Tag fat om skistavenes håndtag

Hvis man kan bibeholde en 90 graders vinkel på albuerne, så har man fundet den helt rigtige længde skistave. I nogle tilfælde vil ens hænder være nogle enkelte centimeter højere end albuerne, men må dog helst ikke overskride de 2-4 cm. Det kan være til stor skade, hvis man har for høje skistave, da det i mange tilfælde kan resultere i knæskader og en dårligere ski oplevelse.

Der er dog ingen regler uden undtagelser. På samme måde vil der være forudsætninger, der varierer afhængigt af ens skiløb. I tilfælde af at man kører meget i snow-parker og lignende, så vil det være en fordel at vælge kortere skistave. Det vil være nemmere at rotere og grabbe, hvis man vælger skistave, der er 10-20 cm kortere end ens almindelige stave.

Stropper på skistave

Mange skiløbere oplever problemer eller skader på grund af stropperne på deres skistave. Det er i mange tilfælde dog fordi, at de anvender dem forkert. Alle skistave er fra producentens side designet med stropper, og det er der god grund til. I tilfælde af dyb sne så kan de være altafgørende for ikke at miste sine skistave i kampens hede. Der er endvidere også en større risiko for at miste dem i lifterne. Man skal dog huske at anvende stropperne rigtigt. Hvis hånden sættes ind i stropperne nedefra, og man derefter holder den fast mellem greb og hånd, så bruger man den rigtige metode. På denne måde undgår man skader på ens fingre og den optimale anvendelse.